logo
 

Meer herfstgenoegens

Vannacht hoorden we de eerste kraanvogels van het seizoen. Ze zijn vroeg dit jaar.

Op onze ochtendwandeling konden we vaststellen dat het bronnetje achter het huis weer stroomt, niet uitbundig maar hij doet het. Ook zagen we dat er alwéér een heleboel sparren gemarkeerd waren wegens scolytes, het blijft maar doorgaan.

De cake is bijna op maar het buurmeisje kwam chocolademuffins brengen en de aankondiging van meer gebak, voor de schappelijke prijs van 50 cent per stuk. Eieren van haar kippetjes 1,50 de zes, dat is niet goedkoop maar het is voor een soortvan goed doel.

Gisteren reden we, na wat oefeningen in de roundpen, voor het eerst met Kir en Paprika door de crossbaan. Stap draf en een paar galopjes. Kir was duidelijk wantrouwig na de jacht van zaterdag en snoof alsof er achter elke braamstruik nog honden verstopt konden zitten. Het ging goed voor een eerste keer, maar een filmpje van de rit zat er niet, we hadden onze handen vol aan de teugels. Aan het sturen en stoppen bij allebei moet nog worden gewerkt.

crossbaan

Woensdag hielden we een vrije dag voor iedereen. De paarden lagen te pitten in het weiland, niet meer geplaagd door insecten, ik knipte wat bramen, bijgestaan door Océ die decoratief ging zitten zijn op elke vrijkomende boomstronk, en R haalde een afgezaagd stammetje uit het bos bij wijze van nieuw opstapkrukje. Zo komen wij de herfst door.

reageer ook (5)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR