logo
 

Scoren

Vrijdag funshopping! Eigenlijk niet, maar omdat het zo zelden voorkomt tegenwoordig dat we samen ergens heen gaan, was het toch een soort uitstapje. We hadden er een regendag voor uitgekozen omdat je dan niets buiten kunt doen. De keerzijde was dat de rit erheen slechts uitzicht bood op natte groene weilanden kale bomen en bruine varens. Die regio is al nooit erg levendig maar nu zag het er onderweg nog troostelozer uit dan anders.

Het doel: AgriVance. Het was niet druk, misschien tien klanten in die grote zaak. Wel kwamen we er Kim tegen, die ik ondanks mondkapje en wollen muts meteen herkende. Gescoord: twee mestscheppen, een boek over de Ardennen (om cadeau te geven), een snoeischaar (alweer; die slijten hier aardig), twee bakken mineralen voor de paarden, een extra trekhaak voor de tractor, en twee kilo roggemeel. Toch funshopping dus.

De noten rozijnen en oersuiker die per koerier kwamen, zijn daarentegen eerste levensbehoeften.

jas

Het toppunt was, op zaterdag via bpost, mijn nieuwe waxjas. Een echte mijlpaal. Van de oude weet ik nog precies wanneer en waar ik die gekocht heb, in de herfstvakantie van 1994 op Texel. Hij was zwart toen ik hem kocht. Op de foto uit 2011 was Harissa pas twee en nog bij Sophie, ik was 57 en nog blond, maar mijn jas was ook toen al op leeftijd. Toch ging hij nog mee tot vandaag. 'The best British clothing for the worst British weather', was destijds de reclame. De nieuwe is even degelijk, mooi blauw, en gaat hopelijk ook weer 26 jaar mee, zodat we de no-deal-brexit en de moeizame jarenlange lijmpogingen daarna met gemak overbruggen. Ik heb hem meteen ingewandeld, al was het wel warm (9° is volgens mij geen winterweer).

reageer ook (7)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR