logo
 

De winterdag

Dinsdag vroor het 's nachts behoorlijk, en 's ochtends startte de auto niet. Accukommer. Het was bovendien glad. We moesten wachten tot het minder koud en minder glad werd, want het was hoog tijd om voer voor de paarden en meel voor de mens te halen bij Aliments Guillaume. Bij Neufchâteau waren de velden al even wit als hier, zelfs de zuidhellingen. Weer thuis zetten we de auto lekker warm in de garage, wat een bakbeest is het als hij daar staat, veel opvallender dan in de carport. We moeten helemaal omlopen naar de kapstok en Het Ventje zijn stoeltje moest verplaatst. Dat vond hij vreemd maar hij heeft het ervoor over, we begrijpen niet waarom hij de laatste tijd steeds in die ongezellige garage wil zitten in plaats van bij de kachel, maar ja, vrije keus.

Woensdag bracht R bij de weekboodschappen haarklemmen voor me mee. Dat is een projectje, als ik tijd heb zal ik weer eens een update doen over mijn haar. Opzienbarend. Het is helemaal nieuw voor me maar met een deskundige online haarcoach zal het goedkomen.

sneeuwdag01

Donderdag was de eerste echte sneeuwdag. Op de sneeuw van vorige week is een flink pak bovenop gevallen. Het ging de hele dag door. Sneeuw en wind, brrr. We hadden het plan om met de paarden te gaan wandelen maar het was te onherbergzaam. Ze vermaakten zich zo ook wel in de crossbaan. In plaats daarvan schepten we paden door de sneeuw en ontdeden we de omheiningdraad en de coniferen van aanhangend zwaar spul, want het gaat vriezen en dan zitten we er nog een tijdlang mee. Zwaar werk, met aan het eind van de dag stevige groentesoep en Mont d'Or.

reageer ook (4)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR