logo
 

Tussen de koffie en de lunch

Zondag hadden we een dag vol socializing, we zijn dat niet meer gewend. Eerst kwam Olivier met J en L in de auto, hij bracht het vernuftige tractoronderdeel mee en we bespraken van alles bij het hek, en 's middags maakten we de eerste voorjaarsrit met K en V over 13 km door het bos richting Straimont (aantal natuurliefhebbers onderweg: 1 wandelaar), met na afloop soep en brood op het terras. J was gaan rijden bij Les Epioux en daar barstte het van de wandelaars en fietsers, mensen kiezen blijkbaar altijd voor de bekende plekken. Dat vinden wij prima.

Met ingang van maandag hebben we een programma en dat voeren we uit. Ontbijt, paarden hooi geven, koffie op het roundpenterrasje met Océ op schoot (Nero kwam even voorbij maar die had het te druk om erbij te komen zitten). De sneeuwklokjes zijn open, vogels fluiten en buizerds scheren hun rondjes.

klokjes02

Na de koffie en voor de lunch is het een kwestie van de top uit drie beukjes zagen, dat wil zeggen R zaagt en ik trek met het touw de kruin de gewenste kant op. Dat ging gesmeerd, morgen hetzelfde programma, volgende beukjes.

En na de lunch werkte R met Kir in de roundpen, nieuw onderdeel: achterwaards gaan onder het zadel. Ze had het al vlug door, en wordt vervolgd.

Aan de overkant op de helling langs de Rue des combattants zaagden bosbouwers de hele dag door de overgebleven sparren om, die gaan morgen waarschijnlijk ook gewoon verder tot het klaar is.

reageer ook (1)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR