logo
 

Maartse buien

Alweer een week voorbij en deze keer deden we weinig spectaculairs. Het regende, de wolken dreven voort op de harde zuidwestenwind, de vogelpoep werd gratis van de ramen gespoeld en zaterdag viel er nog even sneeuw. Af en toe hagel. De paarden schuilden naast het huis tegen de wind. Geen stormschade, alles is hier goed gezekerd.

ruinewolken

Binnen had ik tijd voor de constructie van de Bernie-wanten, onderwijl lezend over de verschrikkingen van WO I (memoires van Siegfried Sassoon). Ik kwam nét toe met de restjes wol. Nu al die draadjes afhechten en dan wordt het spannend. De fleecevoering heb ik, maar ik moet hem erin zien te prutsen. Dat gaat lukken, alleen hoe precies, dat is nog een ... eh, uitdaging.

wanten

Ook kon ik van de week vijf paar sokken weggooien, gewone sokken van de supermarché. Schande, die Chinezen exporteren sokken waar al na een jaar knollen als citroenen in de hiel optreden. Dan heeft het geen zin om nieuwe te kopen die weer net zo zijn. Ik ga nu zelf duurzame sokken breien. Nog niet eerder gedaan, maar dat gold tot vorige week ook voor wanten en het succes daarvan stijgt me naar het hoofd. Hoe moeilijk kan het zijn. Met behulp van een paar youtubefilmpjes moet het lukken.

Tot slot noteren we dat vandaag met vereende krachten de oven werd schoongemaakt, een karwei waar een hele ochtend elbow grease, soda groene zeep en volharding in ging zitten. Daarna draaiden we nog het speciale automatische schoonmaakprogramma, maar dat droeg niet veel meer bij. Watjes, die ovenprogramma's.

reageer ook (10)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR