logo
 

Raadsels

De draad in het ruïneveld 10 meter naar achteren verplaatst. Toen we eraan begonnen, liepen de paarden uit het zicht een heel eind verder in de crossbaan, maar niet lang. In no time kwamen ze aangalopperen om bij de ingang te gaan staan trappelen van ongeduld. Nieuw gras! Het is mij een raadsel hoe ze van die afstand in de gaten hebben dat er iets gebeurt waar zij belang bij hebben.

Daarna het achterveld gesleept, kunstmest gestrooid en dat veld afgesloten voor de zomer. Losgewoelde stenen geraapt op deze abnormaal warme zondag. De paarden brengen de dag door onder het boxendak, op de vlucht voor de miljoenen knaasjes. Waar die uithangen als het koud is, is onbekend maar nu zijn ze er meteen weer en masse. Titan wordt er het ergst door geplaagd en wil aldoor gekrabd worden, zijn hele boeg zit weer vol blaasjes.

We telden zes zwaluwen, goed zo. Hoe meer hoe liever, komt allen en vang zoveel mogelijk knaasjes beste zaluwen. Of ze al nestelen konden we niet zien, maar er was wel spektakel gisteren toen een zwaluw dacht het roodstaartjesnest in de hooibox te kunnen betrekken. Piepiepiepkrijs, bezet, ga weg! Die roodstaartjes hebben oudere rechten.

Ten slotte stonden we zaterdagavond verbaasd naar de hemel te staren. Helder weer en geen maan, dat betekent altijd heel veel sterren. Verstand hebben we er niet van, maar ze zijn mooi. Kijk daar boven ons hoofd de Grote Beer, die kennen we wel. En terwijl we keken, zagen we opeens een lange rij sterren (?) onderlangs de Grote Beer. Hè? Die staan daar toch nooit? Ze stonden ook niet, ze bewogen, gestaag, met constante snelheid, op korte regelmatige afstanden van elkaar en geluidloos, richting Neufchâteau. Het waren er een stuk of twintig. Natuurlijk geen camera bij de hand. Het waren geen vliegtuigen, die vliegen nooit zo dicht achter elkaar op dezelfde hoogte en ze hebben knipperende lampjes. Geen 'vallende sterren' ook. We dachten even aan brokstukken van die Chinese raket maar daar was het veel te beheerst en regelmatig voor en later bleken die brokstukken ook een paar duizend kilometer zuidelijker neergekomen te zijn.

Het was het vreemdste dat we ooit gezien hebben. We googlden en zochten op nieuws- en weersites maar nergens een woord over dit verschijnsel. En als we er nu niets over te weten komen, zal het ook wel niet volgende week opeens onthuld worden, dus zullen we ons dit voor altijd blijven afvragen: WAT hebben wij zien overvliegen? Raadsels.

* update * Met dank aan Truus, alweer wat opgestoken. En meer over 'het treintje van Musk' op de spagepage.

reageer ook (7)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR