logo
 

Natuurlijk strimmen

Dankzij de koude natte maanden april en mei is alles gegroeid als kool, wel veel later dan normaal. De pioenrozen staan nog steeds in de knop, en nu moeten we ze begieten anders verdrogen ze voordat ze opengaan. We begieten trouwens ook dagelijks de nieuwe zuilbeukjes, de notenboom en de kornoelje, en vanzelfsprekend ons Acertje. Alles staat er daardoor florissant bij.

Het gras in de weilanden staat al hoog, en het is ook hoog opgeschoten op plaatsen waar dat minder handig is, zoals overal onder de omheiningdraad. De spanning aan de overkant hebben we afgeschakeld en R strimde van de week rond de hele crossbaan, een flink karwei.

Ook langs het gele weggetje en naast de boxen staat het kniehoog en terwijl R met Titan uit rijden was, zorgde ik ervoor dat dat opgeschoten gras op natuurlijke wijze kon worden gestrimd. Tijdelijk draadje gespannen en grazen maar.

grasmaai01

Paprika kreeg een eigen plek, zodat de meisjes elkaar niet in de haren konden zitten. Ze maakten met zijn drieën korte metten met het gras en snoeiden ook nog even wat bereikbare beukentakken.

grasmaai02

Aan het eind van de middag maakte R in de crossbaan nog een begin met het beter leren stoppen en langzamer gaan van Harissa. Mijn knieën zijn weer beter en morgen kan ik ook weer meedoen.

reageer ook (1)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR