logo
 

Mijlpalen te over, maar ...

Onweer, zaterdag, en pang! ondanks dat R tijdig de spanning voor alle apparatuur had afgeschakeld, sloeg toch ergens de bliksem toe en het modem weigerde ons verder toegang tot het internet te geven. Stilletjes hoor, geen internet, geen tv, geen kalender, geen logjes, we konden zelfs niet kijken wat de weersverwachting was. Heel heel vroeger kon je de tijd en het weer te weten komen door een stem op te bellen (* bij de volgende toon is het ... biep biep biep *), maar dat is vast allang afgeschaft, net als morse en de telex. We keken een film die nog op de NAS stond, dat was dan wel weer leuk (The King's Speech). Gisteren is de technieker een nieuw modem komen installeren, en voilà. We zijn helemaal niet afhankelijk, maar internet is toch echt onmisbaar.

Je zit dan wel onthand, want intussen waren er enkele enorme mijlpalen. Donderdag namelijk ving ik Nero en sloot hem op in een paardenbox, en vrijdag is hij door de dierenarts gecastreerd, voorzien van chip en paspoort en zijn de vechtwonden achter zijn oren schoongemaakt, en hij kreeg een plastic kraag zodat hij ze niet weer open kon krabben. Ik had daar weinig vertrouwen in en inderdaad lag het ding de volgende morgen al op de grond, stuk. Hij zit nu al een week te balen in die box want hij moet tweemaal daags antibiotica, tot en met morgen. We zoeken hem een paar keer per dag op en dan houd ik hem een poosje gezelschap, en ik maak zijn oren schoon met isobetadine en smeer ze in met zalf. Op schoot wil hij wel maar verder vindt hij het allemaal niks. Helaas mannetje, wat moet dat moet. Nu nog maar één nachtje slapen voor hij zijn vrijheid terugkrijgt, ik heb het hem uitgelegd maar daar kan een kat niet veel mee.

Verder hebben we allebei onze tweede vaccinatie binnen. Dat was op zich al een mijlpaal, en de mijne nog extra want het meneertje dat mij prikte, verklaarde dat ik precies zijn 3000e slachtoffer was. Hij deed Pfizer en AstraZeneca, die laatste was makkelijker klaar te maken, zei hij.

De nieuwe keukenmachine is aangekomen maar nog niet uitgeprobeerd.

De pioenrozen zijn verregend behalve de paar die binnen zijn gered.

pioenen

En dan begint morgen het grote boxen-beits-project, mét jeugdig personeel. Dat hebben we ook nog niet eerder meegemaakt.

reageer ook (4)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR