logo
 

Roodbruine projectjes

In beeld de drie roodbruine projectjes waar ik de afgelopen week mee bezig ben geweest.

De schuilstallen aan de overkant zijn klaar, de binnenwanden een keer gebeitst (natuurlijk wel de plek van het zwaluwnest vrij gelaten), en de buitenwanden twee keer. Ook de boxen zijn zo goed als klaar, alleen de west- en noordkant krijgt over een paar weken een tweede beurt.

roodbruin01

De twee waterschalen geïnstalleerd, op het terras en bij de roundpen. We bewonderen ze en staan verbaasd te kijken hoe snel ze beginnen te roesten. Roesten is de bedoeling, het is cortenstaal, maar we hadden niet gedacht dat dat meteen begint zodra er water in gegoten wordt. De schalen waren eigenlijk bedoeld om de zwaluwen te helpen bij het metselen van hun nesten en om ook andere vogelsoorten niet te laten verdorsten bij de opwarming der gehele aarde (al loopt dat dit jaar hier zo'n vaart niet), maar we vinden het leuk dat er nu bij het minste beetje wind meteen beweging op het terras te zien is. Levend water, met een steen in het midden als vluchtheuvel, stel dat er per ongeluk een muis in belandt, dan kan hij daar op adem komen.

roodbruin02

En His First Sock. Onderhand heb ik zelf wel even genoeg sokken, en nu ben ik voor R van InR begonnen. Handig zeg, dat de klant gaandeweg even kan passen. Ambachtelijk maatwerk (43).

roodbruin03

Verder de roosjes en het kattenkruid gesnoeid, en R verving een houten paaltje en strimde langs het ruïneveld. Olivier kwam onze bak ophalen die we hem overgedaan hebben, zodat de tractor nu verder naar achter kan. Deze laatste onderwerpen vallen niet in de categorie 'roodbruin' maar men kan in een weblog niet alles hebben.

reageer ook (5)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR