logo
 

Tussen de buien door

De voorbije week bestreden we wildgroei. Door al die regen groeit alles als een razende en dat is mooi, maar het moet ook weer niet uit de hand lopen. R strimde, maaide gras en bestreed de bramenaanwas met de heggeschaar, en ik deed ook van alles maar ik weet al niet meer wat. Aan rijden kwamen we niet toe, te druk, maar al sla je me dood. Bezig in elk geval, onder andere in de keuken.

okono

Daar bedacht ik iets handigs. Okonomyaki in twee koekenpannen, die dus nooit even groot zijn, is zo'n gedoe, maar op de plaat bakken moet vanwege de geur buiten gebeuren, en dat gaat niet als het telkens regent. Onder de carport dan, waarom niet, R bakt de friet daar toch ook sinds jaar en dag. Het pakte prima uit, en dit mijlpaaltje mag dus wel even gelogd.

zeep

Ook handig op een regenachtige dag is deze zeephouder. Recycling én zero waste. Coproductie, dat wil zeggen ik zag het idee op internet en R voerde het uit. Hij zaagde een paar overcomplete bamboe eetstokjes op maat, verlijmde ze en voilà. Zo zen. Nu dit gelogd is, kunnen we later vaststellen hoe duurzaam dit idee zal blijken te zijn. En er is zo nodig nog een heel doosje eetstokjes. Hoe het komt weet ik niet maar een mens heeft altijd onnodig veel eetstokjes in huis.

reageer ook (16)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR