logo
 

Projectjes

Voor wie minder tijd achter de pc wil doorbrengen (slecht voor de rug) en toch ook niet voortdurend actief wil rondspringen in de crossbaan met een snoeischaar of in huis met de bezem, is het breien van sokken een goede bezigheid. Op de bank met een boek en een sok-op-de-vijf-pennen: rustig, zen. Wel is het erg verslavend en bovendien heeft een mens een keer genoeg sokken. Dus nu maar eens een ander breiprojectje.

projectje02

Om het niet te makkelijk te maken is het patroon in het Engels en staat het vol afkortingen, dus er is weinig risico dat dit project te snel af zal zijn. Het is wilde wol zeggen ze, een mengsel van wol en brandnetels, maar hij prikt niet. Anders zou je er een boetekleed van kunnen breien maar daar ben ik niet zo van. Het moet een mooie trui worden. Wordt vervolgd op dit weblog.

projectje01

Een ander projectje is het beitsen van de steeds kaler geworden terrasstoelen. Met beits van de boxen. Een mooi karweitje in de garage als er buiten te veel knaasjes zijn, het te warm is of juist een hele dag regent zoals vandaag. Ze knappen er erg van op. Er zijn er al vier klaar, nog twee en dan de tafel nog.

De paarden hebben gezorgd dat de toegang tot ons uitrijpaadje weer goed toegankelijk is door in twee dagen al het eetbare gewas op te eten. Handig, en het voorkomt strimmen, win/win. Morgen halen we het tijdelijke draadje weer weg.

En gisteren maakten we een rit van bijna twee uur, waarbij Kir zich keurig gedroeg, ook het hellinkje af naar de beverdammen. Good girl. Onderweg is er al een beetje herfstkleur te zien. Er waren alweer veel bomen gekapt, opgestapeld en afgevoerd, dat gaat altijd maar door.

reageer ook (2)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2021 - powered by InR