logo
 

We hooien

Tamelijk plotseling hooien we. Omdat het zo warm was ('s morgens al 28°) zat ik op mijn gemak binnen achter de naaimachine om twee kussenhoezen te maken voor meer comfort op de bank. Maar R belde Olivier en tsjak: vanmiddag maaien. Van de week was Goffinet in zijn weilanden al rondjes komen rijden met de grote tractor, de uitklapbare maaiinrichting, de schudder en de rollenpers, drie kwartier en klaar is hij zonder dat hij een voet uit zijn airco-cabine heeft gezet. Ook op Facebook zag ik al diverse hooiaanbieders, en donderdag wordt het veld van Justine gemaaid. Het was tijd.

Vanwege de gestremde brug kwam Olivier via de bosweg, omhoog achteruitrijdend omdat de maaier anders de tractor zou kunnen laten kantelen. Het is goed hooi, minder hoog maar beter van kwaliteit dan vorig jaar, en meer dan een maand vroeger.

wehooien

Het betekende voor ons rondom strimmen en harken. Zaterdag had R de hele crossbaan al gestrimd en gisteren het ruïneveld, niet dat het zijn hobby is maar het moet nu eenmaal en we zijn blij dat dat in elk geval al achter de rug was.

Daarna in bad, een logje en naar bed. Morgen weer hard werken.

reageer ook (2)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2022 - powered by InR