logo
 

Dorpsnieuws

Achterstallig gelog. Ik had geen foto's gemaakt en dan hangt een logje wat in de lucht, maar een opsomming is nodig want ik wil het een en ander onthouden, voor volgend jaar en zo.

Dus. Nou. De kerstbomen aan de overkant zien er ongezond uit. Ze hebben la rouille, een schimmel waarvan niet te voorspellen is of en waar hij opduikt. De bomenbeheerder denkt dat ze er wel weer bovenop komen, al zien ze daar niet naar uit. Verder kwamen we aan de weet dat op bospercelen zoals de overkant, niet met gif mag worden gespoten. Ze spuiten wel vier, vijf keer per jaar maar dat is kunstmest, dus dat valt weer mee.

Zondag was het boules carrés, waar Suxy wereldberoemd door is. We troffen er onze twee voormalige buurmannen, allebei gescheiden en naar elders verhuisd, die in 2012 kampioen werden en dat nu weer van plan waren. Dat is niet gelukt, hoorden we later. Volop zon en gezellig volk, zoals gewoonlijk.

Op weg erheen konden we vaststellen dat de bouwfirma erbij blijft dat het werk aan de brug niet voor eind oktober klaar is. Er stond tenminste een nieuw bord, waarop dat bevestigd werd. Nog steeds een raadsel waarom dat zo lang moet duren, maar er is ergens iemand met een Plan en een Budget, dat staat vast.

bordbrugdicht

Nog voor de brug maakten we kennis met de nieuwe eigenaar van La Devinière, een werklustige en efficiënte jongeman (27), die in het voormalige hotelletje van 11 kamers zelf wil gaan wonen met zijn vriendin. Het was een verouderde boel met achterstallig onderhoud, maar hij heeft de tuin, de hagen, oprit en tennisbaan al ver in orde en binnen is een deel klaar waaraan we konden zien dat het helemaal goed komt. Het is duidelijk dat ook hier sprake is van een Plan en een Budget.

Op de terugweg buurtten we even bij Olivier en Julie, waar we de indrukwekkende weelde aan paarse petunia's bewonderden, en we liepen een eindje op met een garde eaux et forêts die we niet kenden, op weg naar de Open Tuin van Muriel. Wij gingen er niet kijken want dat hadden we eerder al eens gedaan.

Zo zie je maar. Je loopt een stukje en komt thuis met diverse nieuwtjes en nieuwe kennissen. Ons dorp is interessanter dan het nieuws op tv, en een stuk positiever. Onze eigen petunia's (roze) doen het trouwens ook uitstekend. Volgende jaar donkerrode, dat past beter bij de kleur van het huis. Onthoud dat nu eens.

reageer ook (10)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2022 - powered by InR