logo
 

Geen gelog

Het is de schuld van het klimaat. Veels te warm om logjes te schrijven.

Maar na vier weken droogte en hitte, met eergisteren een miniem buitje dat geen zoden aan het gras zet, word ik gaar van het binnenzitten, lezen en aan het tweede dekentje werken. Het is trouwens bijna af, alleen nog inelkaarzetten, en dat terwijl de zomer nog lang niet afgelopen is. En wat dan. Er was even sprake van leren spinnen, op zich interessant maar dat leidt als het goed gaat tot nieuwe wol, en wat breien we daar dan weer van. Geen idee.

dekentje

In de logloze periode spoten we af en toe de paarden nat. HiRise moest even kennismaken, aan het halstertouw, maar inmiddels moet je hem wegduwen omdat hij uit zichzelf steeds vooraan komt staan. Ook spoten we een paar keer de betonplaat nat, in de hoop dat dat zorgt voor een beetje verkoeling bij de boxen. Het windscherm werd geleverd maar het ophangsysteem nog niet, dus of dat wat vliegende insecten tegenhoudt weten we nog niet.

hirisedoucht

Zondag brachten we Harissa en Kir naar Frankrijk zodat ze konden zwemmen. Dichterbij is er geen water diep genoeg, en de Semois is momenteel maar enkel-diep. Tot de nek erin, dat was wel verkoelend, maar er waren veel vliegen en kreidlers, en de verkoeling is natuurlijk maar tijdelijk.

harizwemt

Diezelfde avond reden we met Titan en Harissa een ruiter tegemoet die we van facebook kennen, om haar de weg te wijzen in verband met de afgesloten brug. Achterom via het andere bruggetje en door het bos komt men te paard evengoed bij ons aan, maar afgelopen woensdag waagde R met Justine zich aan het experiment 'te paard via het voetpad over de afgesloten brug'. Titan vond het eerst maar gek, die wapperende roodwitte linten aan weerskanten, maar na wat aandringen passerden de paarden ook deze mijlpaal., dus als er weer eens iemand te paard naar de overkant wil, kunnen we zeggen 'kom maar over de brug'.

vuurvlieg

Verder vermeldenswaard: we zagen in de crossbaan tijdens ons avond-ommetje een vuurvliegje. Kijk.

hitte

Morgen maken we een ritje met K+V, vroeg weg om de ergste warmte voor te zijn. Na afloop hier eten. Binnen of buiten, is de vraag. Ondanks al mijn geregel met screens en gordijnen dicht is het onderhand binnen bijna even warm als buiten. Pfff.

reageer ook (12)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2022 - powered by InR