logo
 

Activiteitentijd

Zondag namen we met Justine een kijkje bij de wedstrijd in Lamorteau. Kir is geen typisch endurancepaard maar wedstrijden winnen is ook niet het streven. Sfeer proeven is ook leuk. We troffen een hoop bekenden, het zijn jaar in jaar uit toch grotendeels dezelfde liefhebbers. Nog steeds my favorite sport al doe ik zelf niet meer mee.

lamorteau

De voorlopig laatste warme zondagmiddag bracht ik nijver door. Met al het opgevangen regenwater bij de boxen kon ik mooi de katoenen en wollen dekjes wassen en uitspoelen, en maandag kon alles nog drogen in de zon.

dekjeswas

Ook poetsten we de rijlaarzen. Before/after-foto's. Ze knappen ervan op, en het is de moeite want het zijn de lekkerstzittende laarzen die ik ooit heb gehad. Deze heb ik nu al tien jaar en ze zijn nog lang niet versleten.

laarzen

Het is weer een slecht bramenjaar geweest, de ene helft nog rood en de paar rijpe al beschimmeld. Daarentegen hebben we een goede hazelnotenoogst, en walnoten binnenkort. Eikels in overdreven hoeveelheden, maar klein en groen. Niet dat we die eten, net zomin als lijsterbesjes, maar ik leg even vast dat het een goed lijsterbessenjaar is geweest. Daar heb je een weblog voor.

lijsterbes

R redde weer eens een vogeltje dat tegen het raam was gevlogen, een lijster was het niet. Toen hij het diertje opgeknapt weer losliet moest hij het nog een keer redden anders was het rechtstreeks in Nero's klauwen beland. Die komt toch geen voer tekort, vanmiddag zag ik hem rondsjouwen met een gevangen hermelijn en laatst had hij een grote rat. Nero is een goede jager, hij heeft twee jaar in zijn eigen onderhoud moeten voorzien, zonder brokjes, toen hij nog als kleine zelfstandige in onze crossbaan woonde.

En nu wordt het herfst, te beginnen met morgen. Joechei.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR