logo
 

Waterwerk in uitvoering

Donderdag een mooi herfstritje met K en V, waarbij hun paarden zoals gewoonlijk meer bezweet raakten dan Titan en Harissa. Warm weer en wintervacht, maar onze beestjes zijn goed in vorm. Nog even in de Semois, 's middags kaas eten bij hun met de traditionele pavlova toe. Vrijdag en zaterdag deden we ook niet al te veel, alleen een boswandeling met Justine met Kir en haar nichtje.

Zondag zou R naar Nederland voor een verjaardagsfeestje maar het werd uitgesteld wegens covid. Thuis aan het werk dan, voor het watercontainerrenovatieproject. De verrotte houten balken, nog van het dak van het oude huisje, waar de containers op rusten, zijn aan vervanging toe, en de overlopen kunnen het water niet goed verwerken als de tanks vol zijn en het heel hard regent.

We hesen de containers van hun sokkel. Acht jaar bladbezinksel eruit, bagger. Ik peuterde de vellen los, waarbij ik zelf ook niet schoon bleef. De paarden keken af en toe mee, maar staken geen poot uit. Ze gaan ervan uit dat alles wat wij doen, in hun belang is. Terecht natuurlijk ook.

bagger

Intussen verplaatste R twee funderingsstenen van naar schatting 90 kilo per stuk, groef ze opnieuw in en bouwde de nieuwe vlonders op. Hij legde nieuwe afvoerpijpen aan en sloot ze aan op het systeem, en monteerde alle regen-, overloop- en afvoerpijpen. We zetten de schone containers op hun nieuwe basis en het zag er patent uit. Op een enkel buisje na is het werk klaar. Ik vergat een foto te maken maar dat komt nog wel, die containers staan daar nog jaren.

We hadden er fris herfstweer bij en de hele dag door vlogen er onnoemelijk grote groepen kraanvogels over, groegroegroe, zo veel als we nog nooit eerder gezien hebben.

En vanavond gaat het regenen. Dat komt goed uit. We zijn er klaar voor.

reageer ook (5)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2022 - powered by InR