logo
 

Onderhoud

Zondag werd de tractor thuisgebracht na een grote onderhoudsbeurt. Mooi dacht ik, nu kan de refus gemaaid, de weilanden gesleept, kalk gestrooid, de crossbaan geklepelmaaierd. Logische gedachte, maar R dacht iets verder: na al die werkzaamheden kunnen de paarden een tijdlang niet het weiland en de crossbaan in. Beter een paar weken wachten tot de knaasjes weg zijn en de paarden dag en nacht aan de overkant kunnen blijven en ze daar ook meer ruimte hebben (stripbegrazing). Gelijk heeft hij, dus alles wordt een week of twee uitgesteld. Het leek alsof we opeens twee weken 'vrij' hebben, al voelen die activiteiten helemaal niet als 'werk'. We bereidden wel de crossbaan voor, een paar boompjes verwijderd en wat stronken te lijf gegaan met het bijltje (R) en hier en daar wat doorgangetjes opengesnoeid (niet echt nuttig maar ik kan dat toch niet laten).

Wel nuttig: de ergst verweerde schuilstalwanden aan de buitenkant moeten gebeitst. Nog zeven panelen te gaan, maar eerst moet er nieuwe beits komen. Bovendien kan het alleen als het minstens halfbewolkt is anders wordt het hout te warm (en ikzelf) en verdampt de beits waar je bij staat.

beits

Ook zondag was de eerste jacht in Suxy, meteen overal rondom ons terrein. De paarden waren alert maar niet al te onrustig, ze kennen het gedoe onderhand.

De notenboom leverde 32 noten, veel minder dan vorig jaar maar wel mooie grote. Dit jaar heeft de boom zijn energie gestoken in zijn eigen groei, meerdere takken zouden de grond raken als R ze niet gestut had.

De eiken lieten vorig jaar een miljard eikels vallen en dit jaar geen enkele. Prima. Het buddleiaatje dat op eigen houtje op het gele pad had geworteld, is naar de haag verplant en hij doet het.

We dronken koffie op het roundpenterrasje met een jas aan, en maakten een mooi herfstritje in T-shirt. De mand met haardhout staat klaar, de kachel zal binnenkort wel aan mogen. De post bracht mijn nieuwe pantoffels en er komt wol voor een nieuwe trui. Herfst, ha, herfst.

reageer ook (2)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR