logo
 

Alweer een avontuur

Nu met Kir. Omdat het aldoor regent, was er weinig gelegenheid voor ritjes. Justine wilde daarom een eindje met Kir gaan lopen in het bos om gehoorzaamheid en vertrouwen in de ruiter te oefenen. Of R mee zou wandelen ter ondersteuning en advies? Doe toch maar, ja graag.

Maar goed ook. Kir liep om te beginnen keurig aan het halster met Justine mee, tot ze bij het driehoekje aankwamen: jacht! Die stond niet in de calendrier des chasses, die wij toch heel goed in de gaten houden Mddr#@%rmgd!!! Jagers, honden en getoeter alsof dat normaal is. Dat was te veel emotie voor Kir, en gevaarlijk ook met al die geweren, dus terug naar huis dan maar weer langs het bospad.

R nam het halstertouw even over voor meer standvastigheid en spierkracht, maar toen Justine het even later weer overnam, rukte Kir zich alsnog los, de sparrenplantage in, draafde daar wat rond tussen de bomen door en hop! stond ze opeens aan de andere kant van de draad, in de crossbaan. Justine zag haar springen, ze dacht over de draad, R denkt tussen de twee draden door. Toevallig had ik er net even de spanning afgezet omdat ik bij de boxen bezig was.

De andere drie stonden daar te slapen maar tjoep! schoten drie hoofden omhoog en drie paar oren naar voren. Ik keek: daar kwam Kir aan galopperen. O dacht ik, ze komen alweer terug van hun wandeling, logisch want het giet, en ze hebben Kir aan het begin van de crossbaan alvast losgelaten zodat ze niet naast zo'n kletsnat beest hoeven te lopen.

Pas toen zag ik dat ze kwam aan galopperen met het halster nog om en het touw achter zich aan. Hm, eens even kijken of met de twee voetgangers dan alles wel in orde is ...

Daar komen ze al, niks aan de hand en dat was het dan weer. Zo leerde Justine dat met paarden alles het ene ogenblik keurig en rustig kan verlopen en het volgende is er opeens paniek. Ze was blij dat R was meegegaan. Zoals ik al zei: altijd wat te beleven hier.

Verder doen we weinig. Mijn trui schiet goed op. Het is te nat voor welk buitenwerk dan ook.

avonturen2

Dit was de enige opklaring. Hij viel op 29 oktober aan het eind van de middag.

reageer ook (8)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR