logo
 

Avontuur nummer drie

En gisteren alweer een avontuur, het moet niet erger worden. Deze keer was het HiRise die voor opschudding zorgde. ' s Ochtends brachten we de paarden van de overkant terug naar de boxen voor hun emmertje graan-met-wortel en omdat HiRise meestal meteen enthousiast komt aanrennen, was hij de eerste die werd overgebracht. De anderen wisten het nog niet zo zeker, alleen Kir kwam op haar gemak aankuieren. Net op dat ogenblik kwam Justine, dat kwam goed uit, R gaf haar het halstertouw en zou Titan meenemen, maar Harissa koos dat moment voor een spectaculaire racepartij. Hormonen. Ze bleef maar bezig, op topsnelheid, schuin de bochten door, schetterend en wel. Dat bracht ook de buurpaarden in beweging en Kir wilde evengoed meedoen, Justine had moeite om niet te worden meegesleurd.

Al die tijd rende HiRise in zijn eentje in het achterveld langs het hek heen en weer, roepend van heeee, ik ben alleen hier en er is reuring, daar wil ik ook bij zijn! Heeee!

Nou, en hij wás erbij. Daar kwam hij aan galopperen, meteen het strookje in. Verdraaid, dan moet hij het hek hebben geramd.

Maar dat was het niet. Toen R en Justine gingen kijken, bleek het hek onbeschadigd en gewoon dicht.

HiRise liet zich gemakkelijk vangen en ik kon hem zo weer meenemen, evenals Harissa toen ze was uitgeraasd. Hij heeft een schaafwond aan zijn rechterachterbeen, en bovenaan het hek zat wat modder. Hij moet erover zijn gesprongen, onze held.

hirise

Dat scheelt alweer, geen hekreparatie nodig. Maar het is wel zorgelijk. Het is niet de bedoeling dat hij de omheining beschouwt als iets waar je wel overheen kunt als het echt dringend is. Het is een Arabier, geen KWPN-er, verdorie.

Maar goed. Vanaf morgen brengen we de paarden niet meer naar de overkant, het gras is op. Nu is het zwembadveld aan de beurt, over een paar dagen het ruïneveld en als het daar ook op is, is het tijd voor het eerste baaltje hooi.

Slepen, klepelen en kalkstrooien kan pas als het land droger is, daar is nog weinig zicht op. De Vierre en de Semois zijn alweer buiten hun oevers getreden. Nat nat nat.

reageer ook (2)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR