logo
 

Water

Het blijft maar regenen. We hebben geen wateroverlast maar van buitenwerk komt zo weinig terecht. Ik snoeide wel voortijdig de spirea's omdat die anders de hele winter het zicht op het ruïneveld belemmeren. In het voorjaar hadden ze toch drastisch teruggesnoeid moeten worden.

Zondagnacht kwamen er urenlang enorme troepen kraanvogels laag over, ze hebben blijkbaar allemaal tegelijk besloten te profiteren van de enige heldere nacht zonder regen. Het moeten er honderdduizenden geweest zijn. Groegroe groegroe. Goede reis.

Gisteren wandelden we tijdig (nog voor de koffie en voordat het weer zou gaan regen) naar de Vierre. De beverbeekjes dragen uitbundig bij aan de hoge waterstand, het ruist en klatert overal.

beverwaterval

Op de terugweg maakte ik eens een foto van de plek achter het huis waar het bronwater uit de bosgrond komt. Pijlen erbij, anders valt het niet op waar het water zomaar tussen de gevallen beukenbladeren tevoorschijn komt.

bronwater

Het stroompje wordt al snel breder en bij het driehoekje was het al zoeken waar je nog met droge voeten door de gué kunt. Uiteindelijk sprongen we een stukje stroomopwaarts erover.

hoogwater

Tussen de twee bruggen was dat geen optie meer. Ik kloste er voorzichtig door om geen water over de laarzenschacht te laten klotsen, en het loonde de moeite, want zo kreeg ik twee R'en op de foto.

De mijlpaal van het seizoen: de paarden kregen voor het eerst hooi. Het hooi-van-vorig-jaar dat we bewaard hadden in de twee blauwe tonnen rook nog prima, en dat vonden de paarden ook. De eerste helft, ongeveer een half baaltje, verstrekte ik ze achter de sparren bij de carport, waar ze stonden te schuilen tegen regen en wind. Daarna ging ik even iets anders doen, ongeveer een kwartier, en toen ik weer keek: weg hooi. Op.

De tweede helft deelde ik na het voeren uit in het ruïneveld onder de eiken, hoe snel ze dat soldaat maken weet ik niet want het werd al donker. Het is wel duidelijk dat ze eraan toe zijn. Morgen maar eens een baaltje uit de opslag naar de overkant kruien.

Vandaag geen jachtgeluiden. De jagers hadden zeker ook geen zin in een dag onafgebroken regen.

reageer ook (1)

En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR