logo
 

Oktober

De herfst is zoveel mooier en interessanter dan de zomer. Afwisselender vooral, met telkens veranderende kleuren, indrukwekkende wolkenpartijen (in plaats van dat eeuwige staalblauw), beparelde spinnewebben, diverse soorten paddestoelen, geen hinderlijke insecten meer, maar wel allerlei soorten en kleuren bessen.

meidoornbes

Op het roundpenterrasje word je bekogeld door de eikels en het is een uitzonderlijk lijsterbessenjaar. De hazelnoten stelden niet veel voor dit jaar, maar Océ profiteert van de natuurlijk flatteuze achtergrond van de haagbeuk.

herfstoce

Ook de walnotenboom is goed op dreef, vorig jaar produceerde hij zijn eerste noot en nu zijn het er al meer dan 90, goede noten en er komen er nog wel een paar af. Niet gek voor een boom die in 2015 is geplant als een staakje met zeven dunne twijgjes. Hij is dit jaar geweldig gegroeid. We willen er best nog een dus R plantte een paar noten achter de roundpen. Als ze opkomen houden we er één.

Verder is herfstweer ook veel beter voor verschillende karweitjes. Je kunt nog eens wat bramenslierten snoeien of een nieuw afwateringssysteem achter de boxen ingraven zonder meteen bezweet te raken. Je raakt wel bezweet, maar pas na een tijdje.

waterwerk

Maar dan heb je ook wat. De buis ligt erin en de sleuf is weer dicht. Er is nog meer werk, aan de fundering van de watercontainers, maar dat komt ook wel af voor de winter.

De paarden lopen sinds gisteren weer in het achterveld en overdag kunnen ze de crossbaan in. De paden daar zijn weer helemaal grasgroen. Voorlopig hoeven we geen hooi te voeren.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2023 - powered by InR