rss
logo
 
donderdag 18 oktober 2018

Advies gevraagd

Buiten is het zo, en het blijft nog een tijdje zo.

blub

Blub blubb. We dreigen niet te vergaan of met heuvel en al weg te drijven, ik wil niet dramatisch doen, maar zoals een bekend wijsgeer laatst opmerkte, een luxeprobleem is ook een probleem.

Dus. Help. Ik heb al mijn boeken uit. Bijna, er ligt nog een Philip Pullmann (The Ruby in the Smoke, daar kan ik nog een dag mee vooruit) en een Miéville (Railsea, drie dagen), en dan is het op. Leessuggesties bij amazon slechts nóg meer steampunk, of Kafka, maar die heb ik uit. Internet heb ik ook uit. Nu eens iets anders.

Vroeger kreeg ik buitenissige leesadviezen van het Ongevraagdadviesbureau, over de geschiedenis van het Russische platteland of het ontstaan van Europa, maar dat bureau geeft geen ongevraagd advies meer en erom vragen zou een contradictio in terminis zijn. Herlezen kan niet want alles zit in dozen in een opslagcontainer ergens bij Esch sur Alzette. Denken wij, het kan ook zijn dat dat bedrijf onze spullen allang heeft weggegooid en ons alleen nog elke maand een rekening stuurt. Weten wij veel.

Dus tja. Iemand een idee? Het moet boeiend zijn, geen fictie ditmaal, en ik wil er wijzer van worden. En geen vertalingen want dat leidt maar tot ergernis.

Ga voor uw eigen boekenkast staan, kijk, en als u denkt 'ja, dát boek móet ik gewoonweg aan Anderzijds aanraden', zet het dan als-t-u-blieft in de reacties. Bij voorbaat innige dank.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR