rss
logo
 

Meanwhile, in Suxy ...

Voor wie het weten wil (wijzelf dus, over een jaar, of wieweet over tien jaar): het tuinpad is af, na een snipperdag van hard doorwerken. Twee kuub (= een karrevracht) snippers gingen erin, twee keer zo veel als we gedacht hadden, en nog eens twee kuub verspreidden we tussen de grassen en struiken.

tuinpad

Het Ventje loopt liever over de biels dan over de snippers maar het geeft niet, het regent toch nooit meer dus die biels is niet glad. De uitgebloeide roosjes zijn gesnoeid en alles ziet er onberispelijk uit. Zoiets duurt nooit lang, voor we het weten is het weer berispelijk en zodoende blijven we aan de gang.

Bestendiger zal het kruiwagenafdak zijn, het begin is er, het raamwerk is gemaakt, en als het klaar is staat dat afdak er zo lang als wij hier wonen, zoniet langer.

Wat we verder deden de afgelopen dagen weet ik niet meer zo precies; met die temperaturen van het 'nieuwe normaal' (25-26°) waarschijnlijk niet al te veel. Op het terrasje bij de round pen lagen onder de eik ontelbaar veel minieme eikeldopjes met petieterige eikeltjes erin, verdroogd en afgevallen. In de crossbaan zijn nog wat late frambozen, en een deel van de bramen is verschrompeld, een deel is nog groen, een deel rood en er zijn al enkele zwart, zij het niet al te sappig. De berken beginnen te verkleuren en het gazon vertoont grote gele plekken. In de wei lijkt het gras meer op hooi, daar is niets sappigs aan.

Aan tafel praatten we over de toekomst van de wereld, die zien we somber in (er zijn veel te veel mensen, Trrump, Brrexit, dat kan niet goedgaan), maar in onze eigen directe omgeving is de prognose niet somber. We moeten ervan maken wat ervan te maken valt en van voorspellen word je ook niet opgewekter.

Met de paarden gaat het goed. HiTime meet 118 cm en volgens meerdere berekeningsmethodes weegt hij nu rond 140 kilo. Dat is een schatting want hij is veel te zwaar om hem 'met de hand' nauwkeurig te wegen. Allemaal botten spieren en pezen, waar hij knoerthard mee kan rennen. Ook wordt hij met de dag grijzer, ik dacht altijd dat schimmels veel geleidelijker grijs en daarna wit werden, maar hij zet er vaart achter. Overal waar het donsvachtje uitvalt komt er wit tevoorschijn. Daarentegen is het wit van het ene witte hoefje waar hij mee geboren werd, eruit aan het groeien.

hitime01

Zo, nu is het web wel weer 'bij'.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR