rss
logo
 

Herfsttij

Wat te doen bij herfsttij in Suxy, een week van regen, motregen, regen, mist. We mopperen niet, de regen was hard nodig, en we konden tussen de buien door best een eindje wandelen met de caravanlogees, die een dag eerder kwamen dan aangekondigd omdat het ook in Frankrijk was gaan regenen (wederom geen was van want slapen in de caravan).

Al wandelend ontmoetten we in het bos twee paddenstoelenzoekers met een mandje: 'kijk, je kunt deze eten, tenminste, deze inktzwammen met zwarte plekken zijn niet zo geschikt, en je mag er vooral geen alcohol bij drinken want dan word je tureluurs'. Dan weet u het. I+R persoonlijk nemen geen enkel risico en eten zelfs geen paddestoelen die geciviliseerd in onze herfstige voortuin opkomen.

paddos

Weer thuis vonden we dankzij een recent verjaarscadeau gezelligheid aan tafel. Paardopolie. Strobalen en stallen in plaats van huizen en hotels. 'Ga direct naar de Trailer, ga niet langs Vort'. Het was lang geleden dat we het originele kapitalistenspel gespeeld hadden maar de paardenvariant lukte nog best.

paardopolie

De eerste jacht van het seizoen maakte de paarden de hele dag onrustig. We hoorden geen schot maar R zag de jagers toch met een dode ree slepen. De jagers parkeerden hun jeeps met hondenkarretjes achter het ruïneveld en bleven er de hele ochtend staan. Hoewel we de drijvers in de sparrenaanplant achter de roundpen zagen lopen, hing er weer geen waarschuwing aan de boom bij de ingang van het pad. Dat is gevaarlijk, want hoe moet de argeloze wandelaar weten dat hij de gevarenzone binnenloopt? Niet iedereen heeft de jachtkalender op het whiteboard hangen, zoals wij.

Ten slotte mag nog gelogd dat ik een paar rondjes op Kir heb gereden, terwijl R haar aan het halster rondleidde. Ze nam het niet zo gemoedelijk op als ik gedacht had en ik hield mij stevig vast aan de zadelknop en een pluk manen zodra ik een bokje voelde opkomen. Ik ben niet meer zo heldhaftig oftewel zorgeloos, na de ervaring met Gygy, die na de eerste rustige paar keren alsnog stevig wist te bokken. We gaan ervan uit dat dit Kirs eerste les na de grote vakantie was, waarin altijd een beetje gekeet mag worden, maar vanaf nu moet er weer regelmaat in komen.

En vandaag is de verwarming voor het eerst aan, deze herfst. Dat is ook erg logbaar.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR