logo
 

Het weer en de bijpassende activiteiten

Zondag maakten we bij 21° een kalm herfstritje van 15 km met Titan en Jay rond Burnéchamps met een omweg naar de Semois. Het waterpeil was iets gestegen maar nog lang niet tot een hoogte die te verwachten is in een normale herfst. Titan vond het wel leuk om eens flink te spetteren.

semois

Ook zaterdag was het uitrijweer. We reden achter de ruïne om met Titan, Harissa en HiTime. De bodem was soppig door alle regen van vorige week maar met HiTime erbij draven we toch nog niet. HiTime heeft het systeem heel goed door en tript keurig met Titan mee, alleen bij de gué onderaan bij het driehoekje, die momenteel ook nog steeds weinig voorstelt en eigenlijk niet meer is dan een wat grotere plas, werd het hem even te veel en zette hij alle vier zijn beentjes schrap. Nee! Dat is eng, daar durf ik niet door! Maar na een rondje draaien liep hij weer gewoon mee. Alweer wat geleerd, waterplassen daar kun je doorheen lopen.

Maandag maaide R het gras voor de laatste keer dit seizoen, en onderwijl hakte ik aanmaakhoutjes en haalde de goten van de boxen leeg. Behalve vol blad zaten ze dit jaar ook vol beukennotendopjes. Maar goed ook dat die goten schoon zijn nu, want vandaag slaat de herfst echt toe met onophoudelijke regenvlagen en wind.

Het werken met Kir zal even moeten wachten tot een droog momentje. Binnen is de kachel aan en het wordt al tegen zeven uur donker.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR