logo
 

Vorderingen

We hadden toch weer een niet-passend-nieuw-zadel-probleem? Nadat een bijkomend kwijtgeraakt-mailtje-probleem was opgelost, maakten we een afspraak om enkele zadels hier thuis te passen. Aanstaande dinsdag om 9 uur 's ochtends, poeh, die mensen staan vroeger op dan wij als ze helemaal uit Zonhoven moeten komen.

Meanwhile, in Suxy ... hadden wij een onverwacht mooie middag. Het leek weer zo'n dag als gisteren te worden met onophoudelijk regen, maar tegen twee uur klaarde het op en we konden naar buiten. Voor de aardigheid en afwisseling haalden we alle paarden uit de wei en lieten ze los in de crossbaan. Dat stond ze aan, ze waren er bijna een maand niet geweest en er is daar intussen vers gras opgekomen. De bramen staan er abominabel bij, door de droogte niet rijp geworden en nu helemaal bruin. Dankzij de regen van de afgelopen twee weken staan er opeens ontelbare paddenstoelen, rode witte zwarte bruine oranje gele, hele zwammencomplexen. Dat interesseert de paarden minder, maar er was genoeg te snuffelen.

Terwijl ze zich zo vermaakten, sleepte R de roundpen, die daar goed van opknapte en weer mooi glad werd. We dronken thee buiten, gezeten op de tractorband, zodat we de paarden konden zien. Aan de overkant zagen we het veulen van Pierre en Heike, dat begon als een keurig vosje maar nu ook al grijs wordt, net als HiTime.

kir

Na het slepen konden we werken met Kir. Poetsen, zadelen en voor het eerst een hoofdstel met bit en teugels (dat van Jay). Ze zat er niet mee. R longeerde haar en daarna klom ik erop. Deze keer waren we de camera vergeten maar dit is een screenshot uit een filmpje van twee weken geleden. Kir deed het alweer veel beter dan toen, rustig stappen en draven, al iets meer in evenwicht, en R hoefde haar niet meer zo kort vast te houden.

Ze gaat (meestal) voorwaarts op lichte beendruk, klikken hoeft al niet meer. Flexen op teugeldruk was nieuw, daar moest het touw nog bijkomen, en dan flext ze zo hard dat ze bijna in mijn laarzen bijt.

Ik ben trots op allebei. Kir is knap, verstandig, lief en oplettend en R is ook knap, verstandig, lief en oplettend (meestal), en hij heeft haar tot dit peil weten op te leiden. Goed voorwerk, waar we op kunnen voortbouwen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR