logo
 

Herfstactiviteiten

Rustig herfstweer. Na al het afzien in die bloedhete zomer is het zo'n verademing, fijn, fris, halfbewolkt, weer waar je wat mee kan. We profiteren er iedere dag van, lekker bezig met de paarden. Kir flexen bijvoorbeeld.

kir01

En berijden, deze keer nog aan de lead rope maar wel al in draf. Volgende keer aan de longe, vervolgens een galopje, en als dat allemaal goed gaat, ponyen in de crossbaan, en uiteindelijk in het bos. En dan los. Yeehaw. Als ze zo braaf en rustig blijft reageren als tot nu toe, duurt dat niet lang meer.

R knoopte een nieuw touwhalster voor HiTime, het miniveulenhalster is hem te klein geworden en dat van Gygy is nog een beetje te groot. Zo kon hij weer eens mee naar buiten, we namen hem mee op een klein rondje, 5 km, waar we anderhalf uur over deden, met een pauze halverwege om uit te rusten en te grazen. HiTime loopt keurig mee, de beekjes die over het pad stromen zijn geen obstakel meer, hij stond erin voor hij het zelf in de gaten had. Een duwtje geven met Harissa was niet meer nodig.

hitime01

Hij is al flink wollig, net als Harissa en Kir, Titan krijgt ook al lange haren aan zijn benen, Jay is altijd wat later met de wintervacht. Voorbereidingen voor de winter. Dankzij de regen en dankzij de crossbaan waar de paarden nu overdag lopen, hoeven we nog geen hooi te voeren. Dat is veel beter dan we gedacht hadden, en zeker beter dan vorig jaar. Misschien moet het gazon zelfs nog een keer gemaaid worden.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR