logo
 

Alweer hoogwater

Met Titan Kir en HiTime wandelden we langs het pad waar de reuzen aan het werk waren geweest, zodat ze konden zien en ruiken dat het gevaar geweken was. Bonus: grasjes snacken in het bosje achter het huis. We zagen dat ook daar alweer een aantal bomen recent gemarkeerd waren. Scolytes alom.

En vandaag wandelden we met Harissa en Jay naar de Vierre. Tjonge, wat stroomt die weer hard. Het water staat bijna even hoog als in december en de weilanden ziijn ook weer grotendeels overstroomd. We konden er niet door omdat het water over het weggetje stroomde, volgende keer rubberlaarzen aan of te paard erdoor.

Op de terugweg keken we even bij de bronnetjes, vlakbij huis, waar het water nu met kracht uit de heuvel komt stromen. Uiteindelijk dragen wij zo bij aan het hoogwater in de Maas want de beekjes stromen naar de Vierre, de Vierre mondt uit in de Semois en die weer in de Maas, in Frankrijk.

Het was een flinke wandeling van een uur of twee en een half, en al die tijd bleef het droog, met jagende wolkenluchten. Maar nu regent het weer. Er zaten katjes aan een wilgje bij de Vierre. Geen winter dit jaar.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR